+4.0722.118.060

Noile reglementari diesel Euro 6d si implementarea acestora

2020-03-04 18:45:29 Autor: Ideal Rent a Car
Noile reglementari diesel Euro 6d si implementarea acestora

 

      Uniunea Europeană are în lucru un plan de reglementări ambițios pentru a grăbi reducerea emisiilor poluante de la mașinile de pasageri diesel dar și de la vehiculele diesel grele precum camioane, tiruri, autobuze și utilaje industriale. Aceste reglementări sunt denumite norme de poluare Euro iar cea mai recentă normă pentru motoarele diesel se numește Euro 6d-temp și este și cea mai restrictivă. Toate vehiculele diesel lansate pe piață începând cu anul 2018, inclusiv mașinile oferite spre închiriere de Ideal Rent a Car Cluj Napoca, respectă noile reglementări.

      Începând cu anul 1992, normele de poluare Euro succesive au creat limite tot mai stricte auspra emisiilor poluatoare pe care un vehicul are voie să le emită. Dintre multele gaze poluante emise de motoarele diesel, biroul de închirieri auto Cluj Ideal Rent a Car dorește să vă prezinte pe cele mai dăunătoare mediului și sănătății: particulele în suspensie, hidrocarburi nearse, monoxid de carbon și oxizii de azot NOx care sub forma monoxidului și dioxidului de azot sunt printre cele mai periculoase gaze care produc inflamări ale căilor respiratorii. Normele de poluare Euro au dat rezultate impresionante deoarece o mașină diesel care avea voie în anul 1992 să emită 140 de miligrame de particule la fiecare kilometru, până în anul 2015 aceată cantitate a scăzut la doar 4.5 miligrame ceea ce reprezintă o scădere de 99.7 la sută. Cantitatea emisiilor de oxizi de azot NOx combinată cu hidrocarburile nearse a scăzut de la 970 de miligrame la 80 de miligrame pe un kilometru în aceeași perioadă de timp și reprezintă o scădere de de peste 90 la sută.

      Cele mai noi norme de poluare Euro 6d-temp impun ca mașinile diesel să fie echipate cu sisteme NOx foarte eficiente de tratare a gazelor de evacuare pentru a reduce și ține sub control emisiile de oxizi de azot de la țeava de eșapament. Prin crearea testului de emisii în timpul condusului sau Real-Driving Emissions RDE, Uniunea Europeană a devenit prima regiune din lume care a lansat un program de evaluare a emisiilor în timp ce vehiculul este condus pe șosea. Prin noul program, mașinile noi, ca cele oferite de Ideal Rent a Car, sunt testate pe drumurile publice într-o varietate de condiții: la altitudini mici și mari, în urcare și coborâre, la diferite viteze de deplasare, la diferite temperaturi ambientale și cu diferite greutăți. Aceste teste efectuate în lumea reală acoperă peste 90 la sută din condițiile și comportamentele șoferilor Europeni și reflectă condițiile de șofat reale, nu de laborator, asigurând că vehiculul este în conformitate cu emisiile cerute de normele de poluare.

      În anul 2015, autoritățile de reglementări din Statele Unite au descoperit o discrepanță mare între emisiile de poluare ale mașinilor diesel măsurate în condiții de laborator și emisiile acestora în condiții de condus real pe șosea. Diferențele mari de emisii au fost predominant pentru oxizii de azot NOx. Conform informațiilor culese de biroul de închirieri mașini Cluj Napoca Ideal Rent a Car, Uniunea Europeană era deja din anul 2011 în procesul de dezvoltare a tehnologiei de testare în condiții reale RDE dar aceasta a intrat în vigoare abia în anul 2017. Acest test nou, mai riguros, măsoară emisiile poluante în timp ce mașina este condusă pe drum. O mașină nouă poate fi lansată pe piața Europeană doar după ce a fost aprobată printr-un proces denumit omologare. Până în anul 2017, vehiculele a fost testate doar în condiții de laborator unde le-au fost verificate emisiile poluante maxime. Cu noua modalitate de testare, mașinile trebuie testate acum cu Sistemul Portabil de Măsurare a Emisiilor sau Portable Emission Measuring Systems PEMS care furnizează o monitorizare în timp real al poluanților cheie precum oxizii de azot NOx și al particulelor în suspensie. Înainte ca o mașină nouă să primească aprobarea de comercializare pe piața Europeană, aceasta trebuie să respecte emisiile maxime permise de norma de poluare Euro 6d-temp atunci când este condusă pe șosele iar rezultatele testelor sunt facute publice pentru a ajuta potențialii clienți în alegerea vehiculelor cu cele mai reduse emisii.

      Programul de testare în condiții reale RDE vine în complementarea testelor de laborator și prin urmare se asigură că vehiculele testate nu depășesc normele de poluare Euro 6d-temp atât în laborator cât și pe șosele. Biroul de închirieri auto Cluj Ideal Rent a Car a aflat că și testele de laborator pentru măsurarea emisiilor au fost și ele îmbunătățite. Până recent, mașinile au fost testate după programul Noul Ciclu de Șofat European sau New European Driving Cycle NEDC, un test care a fost implementat în anii 1980. Datorită dezvoltării tehnologice și a evoluției condițiilor de șofat, testul NEDC a devenit depășit tehnologic dar și moral. Prin urmare, legislatorii Națiunilor Unite și ai Uniunii Europene au creat împreună un nou test de laborator denumit Procedura Armonizată de Testare a Vehiculelor Ușoare sau Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure WLTP. Acest test a fost creat pentru a reflecta mai bine performanțele de poluare ale mașinilor pe șosea și a fost implementat în Uniunea Europeană în data de 1 Septembrie 2017. Toate mașinile noi sunt testate acum conform noului ciclu de testare de laborator WLTP care complementează testul în condiții reale RDE.

      Cu introducerea noilor programe de testare avansate, clienții Ideal Rent a Car pot fi încrezători că mașinile diesel pe care le închiriază din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca respectă cele mai dure norme de poluare stabilite de către Uniunea Europeană. Calitatea aerului, în special în zonele urbane, a devenit o problemă importantă de sănătate publică. Prin respectarea noilor norme de poluare diesel Euro 6d-temp, mașinile vor furniza o calitate superioară a aerului de care beneficiază toată lumea.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0722.118.060
cluj@idealrentacar.ro