+4.0722.118.060

RS Q8 este cel mai puternic SUV Audi

2020-03-14 14:24:24 Autor: Ideal Rent a Car
RS Q8 este cel mai puternic SUV Audi

 

     Modelul Audi RS Q8 creează o nișă nouă pe piața auto pentru brand-ul German fiind primul SUV Audi cu design Coupe dar și cel mai rapid SUV de serie din lume, RS Q8 stabilind un nou record de tură pe pista de la Nurburgring luând astfel titlul de cel mai rapid SUV de la Mercedes GLC AMG 63 S. Conform informațiilor culese de biroul de închirieri auto Cluj Ideal, responsabil pentru aceste performanțe uluitoare este motorul V8 care se află la inima modelului RS Q8. Acest motor V8 de 4 Litri twin turbo este luat de pe Lamborghini Urus și Bentley Bentayga dar pe RS Q8 este mai puternic, fiind calibrat să producă 600 de cai putere și un cuplu maxim de 800 Nm. Audi a dotat acest motor și cu o parte sensibilă pentru scăderea consumului de combustibil. La viteze constante poate să decupleze 4 cilindri și să folosească sursa de curent de 48 de volți, regenerând energie la decelerare pe autostradă și în timpul frânarii. Cu toate acestea consumul minim de benzină nu va scădea sub 10 litri la suta de kilometri.

     La o simplă privire asupra exteriorului, RS Q8 demonstrează că este extrovertitul din gama de SUV-uri de la Audi. Toate elementele de design exterior ale RS Q8 sugerează că este vorba de o mașina super performantă – grila de radiator sub formă de fagure de miere înconjurată de elemente negre groase, aripile bombate de la roți și țevile de evacuare ovale specifice brand-ului RS. Jantele standard de 22 de inch de pe RS Q8 pot fi schimbate opțional cu un set de jante din aliaj de 23 de inch și se mai pot adăuga elemente de design din aluminiu și carbon. Acoperișul mașinii se termină în spate cu un spoiler dar cel mai atractiv element de design, din punctul de vedere al biroului de închirieri mașini Cluj Ideal Rent a Car, este banda de lumini LED care se întinde pe toată lățimea haionului până pe aripile din spate și include lumini de semnalizare cu animație RS când mașina este încuiată sau descuiată.

     La interior, cabina futuristă al modelului RS Q8  dorește să ne sugereze că butoanele nu mai sunt de folos iar viitorul aparține ecranelor tactile. Întregul interior este format din suprafețe plate acoperite de un negru lucios sau de ecrane tactile cu diagonale mari. În echiparea standard, RS Q8 este echipat cu scaune sport dar opțional, acestea pot fi înlocuite cu scaune RS care sunt finisate în pielea moale Valcona și sunt de asemenea încălzite și ventilate. Între timp, pachetele de design RS finalizează interiorul cu cusături de contrast în culorile roșu, gri și verde în timp ce volanul și maneta de viteze sunt îmbrăcate în piele Alcantara. Chiar și sistemul de infotainment respectă tema de design RS care ilustrează în mod corect modelul mașinii pe ecran și adaugă indicatoare unice care indică lucruri pe care biroul de închirieri auto Ideal Rent a Car Cluj este de părere că șoferii nu le vor folosi niciodată ca de exemplu temperatura din pneuri, forțele G, timpii pe tură sau cuplul. În spate, Audi RS Q8 este dotat cu trei scaune culisante electrice care atunci când sunt împachetate oferă un spațiu pentru bagaje de 1700 de litri.

     Masivul SUV Audi RS Q8 atinge viteza de 100 kilometri pe oră în doar 3.8 secunde, timp care este cu o jumătate de secundă mai rapid decât zveltul super sportiv Porsche Carrera 992. Accelerând mai departe, RS Q8 atinge 200 de kilometri pe oră în 13.7 secunde spre viteza maximă limitată la 250 de kilometri pe oră. Dar firma de închirieri auto Cluj Ideal Rent a Car a aflat că această limită poate fi depășită prin cumpărarea pachetului dinamic de la Audi sub forma unui abonament lunar iar prin acest pachet limita de viteză maximă este ridicată la 305 kilometri pe oră. RS Q8 este echipat cu tracțiune integrală Quattro standard care trimite 60 la sută din cei 600 de cai putere disponibili la roțile din spate pentru a face ca mașina să pară în curbe mai mult ca un SUV cu tracțiune pe spate. În cazul în care este detectată o alunecare, sistemul Quattro poate transfera pâna la 70 la sută din putere la roțile din față pentru a trage mașina din curbe. Șoferii care doresc și mai multă aderență pot să aleagă opțiunea pentru diferențialul sport spate care închide roțile din spate pentru a furniza tracțiunea maximă posibilă în curbe.

     Șoferii vor fi încântați de faptul că suspensiile pneumatice confortabile sunt incluse în dotarea standard dar biroul de închirieri mașini Ideal Rent a Car din Cluj Napoca vă recomandă să alegeți din lista de opțiuni sistemul de stabilizare înclinație activă electromecanică sau Electromechanical Active Roll Stabilisation System. Atunci când suspensiile modelului RS Q8 sunt dotate cu acest sistem, mașina va putea fi condusă așa cum dorește constructorul Audi, adică extrem de sportiv. Pe drumurile denivelate sistemul decuplează barele anti înclinație caroserie pentru a furniza pasagerilor o călătorie foarte lină. Dar în curbe, are loc opusul, barele anti rulou stau legate și un motor electric mic contracarează forțele la care este supusă mașina în viraje. Rezultatul acestei inginerii este reducerea semnificativă a inclinării în curbe, caroseria SUV-ului Audi RS Q8 rămânând paralelă cu șoseaua.

     SUV-ul super sportiv RS Q8 este dotat standard cu faruri LED RS Matrix care conțin mai multe leduri care sunt controlate individual. Când camera montată în parbriz detectează o mașină pe drum, ledurile corespondente sunt oprite aruncând o umbră peste mașina din față în timp ce totul din jur rămâne iluminat de către celelalte leduri. În spatele roților mari ale modelului RS Q8 se află un set la fel de impresionant de frâne a căror discuri au în față diametrul de 420 de milimetri iar în spate au diametrul de 370 de milimetri. Dar dacă clienții doresc și mai multă putere de oprire, firma de închirieri auto Ideal Rent a Car din incinta aeroportului internațional Avram Iancu, vă recomandă să alegeți frânele ceramice din lista de opționale. Sistemul de frânare ceramic este dotat cu discuri de 440 de milimetri în față, 370 de milimetri în spate și cu etriere masive care au 10 pistoane în două culori, negru sau roșu.

     Direcția integrală este de asemenea standard pe Audi RS Q8, un lucru lăudat de biroul de închirieri auto Ideal Rent a Car Cluj,  și înseamnă că acest SUV masiv este cu mult mai manevrabil decât pare în curbe strânse. La viteze mici, de exemplu în oraș, RS Q8 își întoarce roțile din spate în direcția opusă roților din față și astfel aruncă fundul mașinii în jurul colțurilor strânse. În schimb la viteze mari RS Q8 face opusul, întoarce roțile din spate în aceeași direcție cu roțile din față, practic scurtând ampatamentul pentru a face SUV-ul Audi să se simtă mai degrabă o berlină mică.


     Vă invităm să închiriați o mașină din flota Ideal Rent a Car din Cluj Napoca sau de la aeroportul internațional Avram și să vă bucurați de servicii de închirieri auto transparente și de calitate .

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0722.118.060
cluj@idealrentacar.ro