+4.0722.118.060

Model X este primul SUV de la constructorul de masini electrice Tesla

2020-02-15 11:46:52 Autor: Ideal Rent a Car
Model X este primul SUV de la constructorul de masini electrice Tesla

 

     Primul SUV electric al constructorului american Tesla se numește Model X și aceasta este o mașină de lux. În acest moment constructorul american de mașini electrice Tesla cunoaște o creștere fulminantă pe piețele de capital reușind să depășească grupul VW. Tesla are în prezent o valoare de piață de peste 144 miliarde de dolari și se află acum pe locul doi după Toyota ceea ce este o realizare impresionantă pentru o companie de mașini relativ nouă. În viitorul apropiat Ideal Rent a car dorește să achiziționeze un Model X și să îl ofere spre închiriere clienților săi. Cu toate că Tesla calcă pe urmele marilor producători de SUV-uri sport și luxoase, Model X are un design distinctiv și foarte multă inovație sub caroserie. Unele din aceste inovații includ pilotul automat, ușile din spate „aripă de șoim” operate electric și o autonomie de peste 600 de kilometri.

     Ca toate mașinile electrice, Modelul X este ușor de condus. Tot ce trebuie să faceți pentru a porni din loc este să selectați modul „Drive” și să apăsați pedala de accelerație la fel ca la mașinile convenționale cu transmisie automată pe care aveți posibilitatea să le închiriați de la Ideal Rent a Car în Cluj Napoca. Dar primul lucru pe care îl veți observa este cât de lin accelerează deoarece transmisia are doar un singur angrenaj.  În comparație cu alte mașini electrice, Tesla Model X accelerează mult mai repede. Modelul de vârf P100D atinge viteza de 100 de kilometri pe oră în doar 2.9 secunde ceea ce este o performanță incredibilă pentru o mașină de familie care cântărește 2.5 tone, o performanță care concurează cu super mașini ca Lamborghini, Ferrari sau Porsche. Chiar și variantele mai slabe 100D și 75D accelerează până la 100 de kilometri pe oră în mai puțin de cinci secunde ceea ce este suficient pentru a „lipi” pasagerii de scaune.

     Model X este echipat cu sistemul de frânare regenerativă care ajută la încărcarea bateriei dar încetinește mașina de îndată ce șoferul își ridică piciorul de pe pedala de accelerație. După ce șoferul se obișnuiește cu frânarea regenerativă, mașina va putea fi condusă fără a mai apăsa pedala de frână, excepție făcând situațiile în care mașina trebuie oprită complet. Dar dacă șoferul nu se poate obișnui cu acest sistem atunci Tesla va pus la dispoziție posibilitatea de a opri frânarea regenerativă. Ideal Rent a Car vă recomandă să folosiți mereu acest sistem pentru că contribuie destul de mult la creșterea autonomiei mașinii. Sistemul de frânare regenerativ se comportă ca și frâna de motor de la o mașină cu combustie internă și pe lângă beneficiile pe care le oferă în privința autonomiei, acesta vă ajută foarte mult pe drumurile alunecoase din perioada iernii.

     În timp ce SUV-rile de la concurență se înclină destul de mult în curbe, la Model X luarea virajelor este la fel de plăcută ca la o berlină de lux. Motivul acestui comportament este dat de centrul de greutate jos obținut prin amplasarea bateriilor sub podea și prin echiparea cu suspensii pe aer. Dar toate acestea vin în detrimentul confortului călătoriei pentru că suprafețele mai puțin netede din șosea se vor simți în interiorul vehiculului. Cu toate acestea Model X are un rafinament bun mulțumită modului de funcționare al motorului electric. În momentul în care Model X accelerează se aude un murmur de bobină dar acest zgomot futuristic nu deranjează. În interiorul cabinei nu se simt vibrații dar zgomotul exterior al șoselei și al vântului se aud, dovadă că Tesla mai are de lucru când vine vorba de antifonarea mașinii.

     Bordul modelului X este dominat de către un ecran tactil cu diametrul de 43 de centimetri care are o rezoluție full HD de 1920 x 1200 pixeli. Prin acest ecran șoferul are acces la aproape toate funcțiile modelului X din care Ideal Rent a Car vă amintește controlul climei, al suspensiei, al sistemului audio și al navigației. Având doar două butoane fizice, bordul are un design elegant și minimalist. În urma unui test drive, Ideal Rent a Car este de părere că meniurile sunt destul de ușor de navigat când mașina staționează dar în timpul șofatului acestea sunt greu de operat. Unele icoane sunt cam mici iar numărul lor mare pot îngreuna găsirea setărilor cautate de șofer. În cele din urmă șoferii se vor obișnui dar Ideal Rent a Car este de părere că un număr mai mare de butoane fizice ar fi mai ergonomic pentru cele mai folosite funcții dintr-o mașină. În spatele volanului șoferul se poate bucura de un ecran cu diametrul de 30 de centimetri cu rezoluția de 1280 x 480 pixeli. Pe acest ecran este afișată poziția mașinii pe drum, traficul înconjurător, marcajele de pe șosea, viteza și limitele de viteză de pe segmentul de drum local. Șoferul își găsește repede o poziție confortabilă mulțumită unui număr mare de ajustări atât pentru volan cât și pentru scaun care este dotat cu suport lombar ajustabil.

     Tesla oferă clienților Model X mai multe configurații în ceea ce privește numărul de scaune. În timp ce configurația pe două rânduri și cinci scaune oferă cel mai mult loc pentru bagaje și este preferată de Ideal Rent a Car Cluj Napoca, configurația pe trei rânduri și șase sau șapte scaune este cea mai populară opțiune pentru plusul de practicalitate pe care îl aduce. Toate scaunele sunt confortabile și sunt montate individual dar doar cele din față și din mijloc sunt reglabile electric. Scaunele din al treilea rând sunt deblocate din poziția lor inițială prin apăsarea unui buton dar mai departe trebuie impinse manual la podea sau înapoi în poziția verticală. La suv-urile concurenței scaunele din al treilea rând sunt reglabile electric. Al treilea rând de scaune pot acomoda persoane adulte dar locul pentru picioare este limitat, iar dacă sunt înalte vor atinge cu capul geamul din spate. Intrarea pe locurile din spate se face ușor mulțumită ușilor „aripă de șoim” care sunt mari și se deschid din acoperiș pentru a preveni lovirea capului la intrarea în interior.


     Vă invităm să închiriați o mașină din flota Ideal Rent a Car din Cluj Napoca sau de la aeroportul internațional Avram și să vă bucurați de servicii de rent a car transparente și de calitate .

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0722.118.060
cluj@idealrentacar.ro