+4.0722.118.060

Franarea Hidraulica Regenerativa. Tehnologii noi de franare

2020-01-22 09:59:41 Autor: Ideal Rent a Car
Franarea Hidraulica Regenerativa. Tehnologii noi de franare


     Autovehiculele complet electrice și cele hibride își fac tot mai mult loc pe piața auto din Europa dar și din alte țări și continente. Legislatorii Europeni doresc scăderea la jumătate a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2030 iar până în anul 2050 se dorește scăderea la zero a acestor gaze pentru toate țările din blocul comunitar. Statele Unite ale Americii care este o piață foarte mare pentru constructorii auto Europeni doresc de asemenea să adopte legislații care să reducă gazele cu efect de seră la zero până în anul 2050. Prin urmare constructorii de mașini nu au încotro și trebuie să investească masiv în tehnologiile necesare pentru a crea autovehicule care nu emit noxe dar care au în același timp autonomii satisfăcătoare. Una din aceste tehnologii se numește frânare hidraulică regenerativă. În viitorul apropiat Ideal Rent a Car va achiziționa astfel de mașini și le va oferi spre închiriere clienților săi din Cluj Napoca.

     Frânarea hidraulică regenerativă este o alternativă la sistemul de frănare regenerativ și este dezvoltat de către constructorul auto Ford împreună cu Corporația Eaton. Atunci când șoferul apasă pedala de frână într-un autovehicul echipat cu frâne hidraulice regenerative, enegia kinetică al vehiculului este folosită pentru a pune în mișcare o pompă reversibilă care trimite lichidul hidraulic de la un colector de presiune joasă (un fel de rezervor de stocare) din interirorul vehiculului, într-un colector de presiune ridicată. Presiunea este creată de gazul de nitrogen din colector care este compresat în timp ce lichidul hidraulic este pompat în spațiul ocupat anterior de gaz. Acest lucru încetinește vehiculul și în cele din urmă îl oprește. Lichidul hidraulic rămâne sub presiune în colector până când șoferul apasă din nou pedala de accelerație, în acel moment pompa este inversată și presiunea lichidul hidraulic este folosită pentru a accelera mașina, transformând în mod efectiv energia kinetică pe care vehiculul a avut-o anterior frânării în energie mecanică care ajută mașina să revină la viteza dorită. Din informațiile adunate de Ideal Rent a Car reiese că un sistem cu frânare hidraulică regenerativă poate stoca un procent de pâna la optzeci la sută din impulsul pierdut de către un vehicul în timpul încetinirii și să îl folosească pentru a pune vehiculul în mișcare din nou. Acest procentaj reprezintă un randament mai bun decât la sistemele de frânare regenerative folosite în prezent. La fel ca sistemele de frânare regenerative din mașinile electrice sau hibride de pe piață, frânarea hidraulică regenerativă se pretează cel mai bine pentru condusul în oraș unde traficul oprire-pornire este obișnuit.

     Până în prezent, frânele hidraulice regenerative au fost utilizate în mașini doar ca și concepte demonstrative, aceste sisteme nu sunt gata pentru a fi instalate în autovehiculele de serie. În acest moment, frânele hidraulice regenerative sunt zgomotoase și sunt predispuse la scurgeri dar o dată ce toate aceste lucruri voi fi rezolvate, Ideal Rent a Car este de părere că acest sistem de frânare va fi în cele din urmă instalat și pe mașinile de serie. Frânele hidraulice regenerative sunt deja integrate cu succes în vehiculele de dimensiuni mari precum camioane de gunoi și autobuze de transport în comun unde s-au constatat economii la consumul de carburant de 25 – 35 la sută în traficul din orașe. Utilizând un material foarte elastic, cercetătorii au reușit să construiască un sistem de frânare hidraulică regenerativă care va fi în curând gata pentru mașinile de pasageri. Echiparea mașinilor cu sisteme de frânare hidraulică regenerativă are potențialul de a economisi miliarde de litri de combustibil anual doar în Europa.

     Îmbunătățirea dispozitivului colector în care este stocată energia lichidului hidraulic rămâne o provocare. Pentru a depăși această provocare, inginerii au construit un colector nou pe care l-au conectat la transmisia mașinii. Când șoferul apasă pedala de frână, sistemul capturează energia kinetică rezultată din încetinirea mașinii și o trimite într-un colector. În timpul accelerației, colectorul împinge afară lichidul hidraulic astfel că sistemul se comportă ca un motor hidraulic care asistă motorul și reduce cantitatea de carburant necesară pentru accelerare. La atingerea vitezei maxime, sistemul de frânare hidraulică regenerativă se decuplează, moment în care mașina este acționată doar de motor. Din punctul de vedere al Ideal Rent a Car acest sistem de frânare este ideal pentru scăderea consumului de carburant și al noxelor pentru vehiculele echipate cu motoare cu arderă internă, un compromis pâna la renunțarea completă la mașinile convenționale pentru cele electrice.

     Vă invităm să închiriați o mașină din flota Ideal Rent a Car din Cluj Napoca sau de la aeroportul internațional Avram și să vă bucurați de servicii de rent a car transparente și de calitate .


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0722.118.060
cluj@idealrentacar.ro