+4.0722.118.060

Audi a dezvaluit noile SUV-uri electrice Q6 e-tron si SQ6 e-tron

2024-04-11 15:56:19 Autor: Ideal Rent a Car
Audi a dezvaluit noile SUV-uri electrice Q6 e-tron si SQ6 e-tron


Cu anticipație crescândă și entuziasm palpabil, biroul Ideal de închirieri auto Cluj vă anunță că Audi a dezvăluit în cele din urmă noul său SUV electric denumit Q6 e-tron. Acest vehicul reprezintă un triumf al inovației tehnologice și al designului inteligent, îmbrățișând în același timp o filosofie sustenabilă și o performanță de excepție. Într-un peisaj automobilistic dominat din ce în ce mai mult de mobilitatea electrică, Q6 e-tron se evidențiază ca o expresie a angajamentului Audi pentru viitorul sustenabil al transportului. Amplasat strategic între modelele Q4 și Q8 e-tron, Q6 e-tron ocupă un loc central în linia de produse a mărcii, oferind o alternativă electrică puternică la SUV-urile tradiționale. Într-un segment în care eficiența și performanța se întâlnesc, acest crossover compact de lux se impune ca un adevărat pionier, aducând laolaltă cele mai recente inovații tehnologice și o estetică sofisticată.

Unul dintre aspectele cheie care distinge Q6 e-tron este adoptarea platformei Premium Platform Electric (PPE) - un fundament care subliniază angajamentul Audi pentru Vorsprung durch Technik (Avantaj prin tehnologie). Acest model este nu doar o mașină electrică, ci un reper al progresului tehnic și al luxului inteligent. Cu autonomie îmbunătățită, performanțe de conducere impresionante și opțiuni de încărcare rapide, Q6 e-tron se impune ca o soluție viabilă pentru clienții care doresc să abordeze mobilitatea electrică fără compromisuri. Audi Q6 e-tron se află într-o competiție directă cu alte SUV-uri electrice de lux, precum BMW iX și Mercedes-Benz EQE SUV. Aceste vehicule reprezintă alternative de top pentru cei care caută o combinație între performanță, confort și sustenabilitate într-un segment de piață în creștere rapidă. Pe lângă aceste modele, Q6 e-tron poate concura și cu alte SUV-uri electrice din segmentul premium, precum Tesla Model X sau Jaguar I-PACE, în funcție de preferințele și necesitățile individuale ale clienților.

În plus, designul exterior și interior reflectă esența stilului Audi, îmbogățită cu elemente distinctive care subliniază caracterul electric al vehiculului. Fiecare detaliu este atent conturat pentru a oferi o experiență premium, iar tehnologiile de ultimă oră integrate în interiorul mașinii reprezintă un pas înainte în transformarea mobilității electrice într-o realitate palpabilă. Cu lansarea sa iminentă și variantele quattro standard și SQ6, Audi Q6 e-tron promite să redefinească standardele în materie de SUV-uri electrice de lux. Cu o combinare inegalabilă de performanță, eleganță și sustenabilitate, acesta este un pas important în călătoria către viitorul mobilității, evidențiind din plin deviza Audi - Vorsprung durch Technik sau pe românește Avantaj prin tehnologie.


Audi Q6 e-tron impresionează prin design-ul său exterior, conturând o prezență puternică și sportivă în segmentul premium al SUV-urilor. Cu o lungime de 4.771 mm, o lățime de 2.193 mm (inclusiv oglinzile laterale) și o înălțime de 1.702 mm, acest SUV oferă spațiu maxim, confort și utilitate pentru utilizarea zilnică. Amprenta sa generoasă permite așezarea confortabilă a cinci pasageri și a bagajelor, îndeplinind cerințele esențiale ale clienților pentru un SUV. Silueta sa distinctivă este conturată de proporțiile perfect echilibrate, oferind un amestec armonios între eleganță și dinamism. Frontul impresionează prin grila emblematică a mărcii, înconjurată de finisaje de nuanță argint selenit sau negru lucios, care încadrează elegantul cadru dintr-o bucată închis complet. Luminile de zi digitale, poziționate în partea superioară, conferă Q6 e-tron un aspect distinctiv și independent.

Linia acoperișului, întinsă și tensionată peste caroseria puternică, se subțiază ușor către partea din spate, iar stâlpii D ușor înclinați se integrează armonios în umerii musculoși ai caroseriei. O linie proeminentă, ce se întinde de la luminile spate către ușile din spate, subliniază secțiunea superioară a „blisterelor quattro” - contururile caroseriei pe care stâlpii D ușor înclinați își găsesc susținerea. Aceste detalii constituie elemente fundamentale ale ADN-ului de design Audi, ilustrând principiul central al mărcii: „a face tehnologia vizibilă”.

Spatele este caracterizat de o arhitectură curată și largă, accentuată de banda luminoasă continuă, conferind claritate și aplomb tipic Audi. Formele moi ale caroseriei intră într-un joc constant cu pliurile și marginile, sugerând dinamism chiar și când mașina este în repaus. În plus, linia distinctivă care rulează de la farurile din spate către uși accentuează aspectul sportiv și elegant al modelului. Audi Q6 e-tron își păstrează astfel promisiunea de a oferi o combinație perfectă între eleganță, performanță și funcționalitate, impunându-se ca un reper al design-ului și tehnologiei în segmentul SUV-urilor electrice de lux.


Cu Q6 e-tron, Audi deschide o nouă eră în tehnologia iluminatului, prezentând nu doar o inovație în mobilitatea electrică, ci și într-o componentă esențială a identității sale - iluminatul. Prin semnătura activă digitală a luminii, acest SUV electric redefinește standardele în design și estetică, aducând o notă de unicat în lumea automobilistică. La inima acestei tehnologii stă un modul software inovator, integrat într-una dintre cele cinci unități de calcul ale lui Q6 e-tron. Prin intermediul a șase panouri OLED de ultimă generație, acest algoritm generează imagini noi la fiecare 10 milisecunde iar agenția Ideal de închirieri auto aeroport Cluj Napoca a observat că rezultă o experiență de iluminare dinamică și captivantă. Interacțiunea perfectă dintre designul de iluminare și tehnologia avansată conferă noului Audi Q6 e-tron o prezență luminată și inteligentă, deschizând calea către un viitor strălucitor în tehnologia de iluminare automobilistică.

La partea frontală, semnătura activă digitală a luminii prinde viață prin interacțiunea subtilă a celor doisprezece segmente, oferind un aspect dinamic și contemporan. În spate, toate segmentele OLED digitale se unesc pentru a crea o lumină uniformă și captivantă, aducând o notă de eleganță și modernitate. Această tehnologie de ultimă generație nu numai că iluminează drumul într-un mod eficient, ci și întregește experiența de conducere, oferind o varietate de semnături de lumină personalizabile, adaptabile la fiecare situație de condus. Cu această inovație, Audi demonstrează încă o dată angajamentul său pentru siguranța și confortul conducătorilor auto, introducând funcții avansate de comunicare și avertizare în trafic. De la semnale de avertizare integrate în stopurile digitale OLED până la posibilitatea de a comunica cu alte vehicule (Car-to-X), Q6 e-tron stabilește noi standarde în materie de iluminat și siguranță rutieră.


Interiorul Audi Q6 e-tron aduce în prim-plan o filosofie de design nouă, oferind o experiență spațială și digitală fără precedent. Această abordare inovatoare este centrată pe nevoile utilizatorului, combinând designul ergonomic și estetica rafinată într-un mod care transformă habitaclul într-un adevărat sanctuar al confortului și conectivității. Unul dintre elementele cheie ale interiorului este scena digitală, formată din ecranul panoramic Audi MMI (Multi Media Interface) și ecranul tactil MMI al pasagerului. Această „etapă digitală” este integrată perfect în conceptul de design, oferind un spațiu generos și aerisit. Ecranul panoramic Audi MMI, cu tehnologia OLED și o diagonală de 11.9 cm, este curbat și orientat către șofer, reflectând un design ergonomic care plasează informațiile esențiale la îndemâna acestuia. Acesta este completat de ecranul tactil MMI cu o diagonală impresionantă de 37 cm, creând o platformă interactivă intuitivă pentru controlul funcțiilor vehiculului.

Un alt element central al interiorului este afișajul heads-up display (HUD) cu realitate augmentată, care reprezintă o inovație majoră în tehnologia de afișare. Acesta proiectează o imagine amplă și înclinată pe parbriz în direcția șoferului, furnizând informații relevante precum viteză, indicatoare de circulație, asistență și simboluri de navigație. Realitatea augmentată creează iluzia că elementele sunt integrate perfect în mediul real, fără a distragere atenția șoferului. Un alt aspect remarcabil este asistentul vocal auto-didactic al Audi, care poate fi utilizat pentru controlul numeroaselor funcții ale vehiculului. Acest asistent inteligent, integrat adânc în mașină și afișat prin intermediul unui avatar pe ecranul central MMI și în afișajul HUD cu realitate augmentată, înțelege peste 800 de comenzi vocale și oferă suport în trei categorii: sugestii proactive, rutine inteligente și liste inteligente. Această interfață intuitivă și personalizată transformă interacțiunea cu mașina într-o experiență fluidă și plăcută pentru șofer și pasageri.

În ceea ce privește designul interiorului, Q6 e-tron adoptă un stil minimalist iar agenția Ideal de închirieri auto Cluj Napoca aeroport vă anunță că acest lucru înseamnă eliminarea aproape completă a butoanelor fizice în favoarea ecranelor tactile și a elementelor digitale. În același timp, materialele de înaltă calitate, luminile ambientale configurabile și spațiile generoase creează un mediu rafinat și confortabil, cu o atenție deosebită la detalii și ergonomică. Interiorul Audi Q6 e-tron nu este doar un loc de tranzit, ci un spațiu personalizat și conectat, proiectat pentru a satisface cele mai exigente nevoi și preferințe ale utilizatorului modern.

Noul sistem infotainment își propune să fie o punte între lumea digitală a utilizatorilor și experiența de conducere, aducând în premieră sistemul de operare Android Automotive OS. Prin actualizările over-the-air, conținutul este mereu la zi, iar serviciile Audi connect și planificatorul de rută e-tron sunt permanent actualizate, asigurând cea mai avansată conectivitate. Aplicații populare precum YouTube sunt disponibile direct prin magazinul integrat în MMI, fără a mai fi nevoie de un smartphone suplimentar.

Inima sistemului audio Bang & Olufsen Premium este un amplificator de înaltă performanță care alimentează 22 de difuzoare cu o putere de 830 de wați. Patru dintre acestea sunt integrate în tetierele scaunelor din față, oferind o experiență sonoră imersivă. Interacțiunea dinamică a luminii (IAL) adaugă o notă de comunicare și interacțiune între mașină și pasageri, completând experiența audiovizuală cu un arc larg de lumină și culoare în interiorul mașinii. În plus, echiparea standard include planificatorul de rută e-tron îmbunătățit, asigurând că fiecare călătorie este optimizată și plăcută.

Practic, Audi Q6 e-tron se descurcă destul de bine. În partea din față, există mult spațiu de depozitare, inclusiv un încărcător wireless pentru telefon, suporturi pentru pahare și un spațiu mare de depozitare sub suportul central pentru brațe. În spate, oferă un spațiu pentru picioare rezonabil, chiar dacă nu este foarte generos, iar lipsa tunelului de transmisie facilitează confortul pasagerilor din mijloc. În plus, portbagajul oferă 526 de litri de spațiu util dar există și un spațiu de depozitare frontal de 64 de litri, ideal pentru cablurile de încărcare. Audi Q6 e-tron poate tracta și greutăți de până la 2.4 tone, alăturându-se unui grup destul de restrâns de vehicule electrice care pot tracta - deși este de așteptat ca autonomia să scadă semnificativ în cazul utilizării acestei funcții.


Audi Q6 e-tron este lansat inițial în două versiuni, ambele echipate cu un pachet de baterii de 100 kWh. Modelul standard, denumit Q6 e-tron quattro (cu q mic!), dispune de 387 cai putere proveniți de la cele două motoare electrice și atinge 0-100 km/h în doar 5.9 secunde. Acest lucru îl plasează puțin peste versiunile de bază ale modelelor EQE SUV sau BMW iX, în timp ce autonomia sa este și mai mare, până la 620 km în comparație cu 550 km pentru EQE sau doar 430 km pentru iX.

Varianta mai sportivă este SQ6 e-tron, care dezvoltă 489 cai putere sau 517 cai putere în scurte rafale, atunci când se folosește funcția de control lansare. Acest lucru permite accelerația de la 0 la 100 km/h în doar 4.3 secunde, chiar mai rapid decât Mercedes EQE 500 sau BMW iX xDrive 50. Autonomia scade la 600 km, dar este totuși mai mare decât cea a modelelor Mercedes sau BMW. Acest lucru se datorează în parte de cât de avansată este noua platformă a lui Q6 e-tron. Dezvoltată împreună cu Porsche, aceasta face ca vechea Q8 e-tron să pară destul de învechită. Motoarele electrice ale lui Q6 ocupă cu 30% mai puțin spațiu și cântăresc cu 20% mai puțin decât cele ale mașinilor din prima generație.

Timpii de încărcare sunt, de asemenea, impresionanți. De la un încărcător DC suficient de puternic, Q6 e-tron se poate încărca cu o rată de până la 270 kW, mult mai rapid decât iX sau EQE SUV. Acest lucru înseamnă că, în ciuda pachetului imens de baterii, o încărcare de la 10 la 80% va dura doar 21 de minute, iar în 10 minute se poate adăuga echivalentul a 260 km de autonomie.

Modelele mai accesibile ale lui Q6 e-tron vor fi lansate mai târziu în ciclul de viață al mașinii, inclusiv un model cu tracțiune spate. Deși Audi nu a confirmat acest lucru, biroul de Ideal de închirieri auto Cluj se așteaptă și la un model RS Q6 e-tron cu performanțe mult mai mari, care să concureze cu BMW iX M60 și Mercedes-AMG EQE SUV 53. Performanțele impresionante ale lui Audi Q6 e-tron, împreună cu autonomia sa extinsă și viteza de încărcare rapidă, îl plasează în fruntea competiției în segmentul SUV-urilor electrice. Inovațiile tehnologice și colaborarea cu Porsche au adus îmbunătățiri semnificative, făcând din Q6 e-tron o alegere atractivă pentru cei care caută o alternativă electrică puternică și practică.


Colaborarea dintre Audi și Porsche în dezvoltarea platformei PPE și a arhitecturii electronice E3 este un pas semnificativ în direcția mobilității electrice. Aceste inovații nu numai că demonstrează angajamentul Audi pentru viitorul electric, dar și soliditatea sa în aducerea tehnologiei de vârf în segmentul premium. Flexibilitatea și performanța acestor noi platforme deschid uși pentru o gamă largă de modele electrice și consolidează poziția Audi ca lider în industria auto electrică.


Prețurile pentru Audi Q6 e-tron încep de la 80.000 euro pentru varianta quattro. Acest preț este mai mic decât cel al BMW iX cu câteva mii de euro și al Mercedes EQE SUV cu peste 20.000 de euro, însă ambele modele îl depășesc pe Q6 în ceea ce privește luxul. Versiunea SQ6 e-tron urcă prețul la 110.000 euro. În România, se estimează că Audi Q6 e-tron va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2024, aproape de lansarea Porsche Macan EV.


Audi Q6 e-tron reprezintă o evoluție remarcabilă în lumea vehiculelor electrice, îmbinând perfecțiunea tehnologică cu eleganța și eficiența. Cu promisiunea unei autonomii extinse, performanțe de vârf și un design rafinat, acest SUV electric redefinește standardele industriei auto. Cu fiecare detaliu gândit cu atenție, de la arhitectura sa inovatoare și până la sistemele avansate de iluminare și infotainment, Audi Q6 e-tron este o expresie a angajamentului Audi pentru excelență și sustenabilitate.

Chiar dacă prețurile sunt piperate, biroul Ideal de închirieri auto Cluj este convins că prin disponibilitatea sa programată în a doua jumătate a anului 2024, Audi Q6 e-tron devine o opțiune atrăgătoare pentru cei care caută un SUV electric de înaltă performanță și lux. Cu o gamă diversă de modele și opțiuni, precum și o rețea extinsă de încărcare rapidă, acesta se poziționează ferm în fruntea răspândirii mobilității electrice.

Pe măsură ce intră în era sa electrică, Audi demonstrează încă o dată inovația și viziunea sa pentru viitorul auto. Cu Audi Q6 e-tron, marca aduce mai aproape visul unei mobilități sustenabile și premium pentru clienții săi, oferind o experiență care depășește așteptările. Este un pas esențial către un viitor mai verde și mai conectat și un tribut adus pasiunii pentru excelență și progres.

 

Pentru rezervări în orice moment ne găsiți pe site-ul nostru și la:

cluj@idealrentacar.ro
0722.118.060