+4.0722.118.060

Prima masina electrica de la Audi se numeste E-Tron

2020-01-16 09:30:19 Autor: Ideal Rent a Car
Prima masina electrica de la Audi se numeste E-Tron


     Concurența pe piața mașinilor electrice se mărește pe zi ce trece deoarece toți producătorii de autovehicule convenționale au început să intre pe această piață. Unul dintre acești producători este Audi care a lansat pe piață prima lor mașină electrică pe care au numit-o E-Tron. Deoarece cererea pentru mașini electrice este tot mai mare, Ideal Rent a Car și-a propus ca în viitorul apropiat să le ofere clienților posibilitatea de a închiria mașini electrice.

     Primul lucru care se observă la E-Tron este design-ul foarte convențional în stil Audi. Aceasta este o mașină electrică care nu caută să aibă o imagine radicală dintr-un film science fiction ci dorește doar să convingă clienții obișnuiți de SUV-uri să le cumpere prin ceea ce Audi numește „claritatea conceptului”. Alți producători de mașini electrice au lansat modele cu design futurist complet diferit cu ceea ce suntem obișnuiți deoarece doresc să aibă un impact asupra tuturor cumpărătorilor pentru a crește vânzările. În ceea ce privește contructorul Audi, Ideal Rent a Car a aflat că lucrurile stau diferit pentru că ei trebuie să își apare volumele foarte mari de vânzări motiv pentru care au creat o mașină pe care oamenii o vor recunoaște și înțelege.

     E-Tron are dimensiuni similare cu modelul Q7 dar sub caroserie este o mașină complet diferită. Nu are un șasiu complet nou ci împrumută platforma MLB EVO (Matrice Modulară Longitudinală) creată pentru mașinile cu motoare (benzină, diesel, electric) orientate longitudinal. Pentru crearea modelelor E-Tron și E-Tron Sportback, această platformă a fost modificată foarte mult. Mașina este echipată cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare ax, motorul din față este de 168 de cai putere și un cuplu de 247 nm iar cel din spate care este puțin mai puternic are 188 de cai putere și 314 nm pentru o putere totală de 356 de cai putere și un cuplu de 561 nm. E-Tron este constuit în capitala Belgiei, Bruxelles la fabrica în care era construi modelul A1 iar bateria de 95 kwh prinsă direct de partea inferioară a șasiului este construită tot în Bruxelles dar la o fabrică separată. Ideal Rent a Car a aflat că Audi dorește să construiască viitoarele modele electrice de dimensiuni mari pe o platformă complet nouă cunoscută intern sub denumirea de PPE sau Platformă Electrică Premium iar restul modelelor electrice vor fi construite pe platforma MBE.

     Audi E-Tron este o mașină cu cinci locuri și deocamdată nu se are în vedere lansarea unei versiuni cu șapte locuri. Caracteristicile principale ale mașinii includ suspensii pe aer adaptive, faruri LED, camere pentru un câmp vizual de 360 de grade, operare fără chei, puncte de încărcare pe ambele părți laterale iar opțional pentru prima dată pentru o mașină produsă în serie, oglinzile laterale pot fi înlocuite cu camere. Cel mai complex lucru al mașinii este maneta de schimbare al vitezelor car pivotează de sub carcasa lui centrală care se folosește și pentru susportul mâinii. Audi E-Tron este o mașină mai silențioasă și mai lină decât cele pe combustibil. Aceasta oferă mai multe moduri de condus: Eficient, Dinamic, Confort și Off Road. Modul Eficient este utilizat atunci când se dorește obținerea unui consum cât mai redus de electricitate dar Ideal Rent a Car Cluj Napoca nu vă recomandă acest mod deoarece accelerația este foarte greoaie și vă lasă vulnerabili în depașiri la traficul din față. În modul Off Road suspensia pe aer ridică caroseria cu 35 de milimetri iar în modul Confort mașina oferă cel mai bun raport performață consum și este modul pe care Ideal Rent a Car vi-l recomandă să îl folosiți mereu.

     Prima mașină electrică de la Audi este foarte grea pentru că este construită pe o platformă modificată. E-Tron cântărește aproximativ 2500 de kilograme fiind cu câteva sute de kilograme mai grea decât modelele concurenței dar chiar și cu așa greutate mare, mașina nu se inclină mult în curbe. Acesta este avantajul unui centru de greutate jos obținut de amplasarea celor două motoare și de baterii. SUV-ul E-tron își controlează greutatea foarte bine, aderă la șosea și shimbă direcția peste așteptări fiind mai tenace decât majoritatea SUV-urilor obișnuite. Motorul din spate este mai puternic și prin urmare cuplul este împărțit 40:60. Călătoria este lină ajutată de anvelopele care nu au un profil foarte agresiv 255/50 cu jante de 20 de inch, opțional clientul poate alege jante de 21 de inch. E-Tron nu este la fel de rapid ca și modele de la concurență reușind să atingă 100 de km/h în 6 secunde și o viteză maximă de 200 km/h. Din punctul de vedere al Ideal Rent a Car, viteza maximă este limitată atât de mult deoarece consumul de curent la viteze de peste 200 de km/h este prea mare și ar reduce autonomia mașinii considerabil. Pentru încetinirea mașinii E-Tron folosește frânarea regenerativă adică frânarea este facută de motoarele electrice care în acest fel produc curent electric care este trimis la baterii.

     Poziția șoferului este foarte bună, scaunele oferă un confort superb și calitatea este premium deoarece este un Audi și sunt recunoscuți pentru acest lucru. În consola centrală, Audi a instalat două ecrane tactile mari prin care șoferul controlează toate funcțiile mașinii iar în spatele volanului este instalat un alt ecran digital de calitate. Sistemul de meniuri este logic și vă veți obișnui foarte repede cu utilizarea lui. Modelul de bază este foarte bine echipat dar opțional poate fi echipat cu jante de aliaj de 21 de inch, tempomat adaptiv, faruri cu LED matrice, control climă de la distanță, acoperiș panoramic, oglinzi laterale virtuale, sistem audio Bang & Olufsen. Audi pretinde că E-Tron are o autonomie de 400 de kilometri de la bateria de 95 kwh dar în realitate autonomia este mai mică în jur de 320 de kilometri. Dacă mașina ar fi fost mai ușoară atunci și autonomia ar fi mai mare. Noua platformă pentru mașini electrice PPE, despre care Ideal Rent a Car a amintit mai sus, va oferi constructului Audi uneltele necesare pentru a creea mașini mai ușoare și prin urmare mașini electrice cu autonomie mai mare.

     Vă invităm să închiriați o mașină din flota Ideal Rent a Car din Cluj Napoca sau de la aeroportul internațional Avram Iancu și să vă bucurați de servicii de rent a car transparente și de calitate .


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:


0722.118.060

cluj@idealrentacar.ro